KAUSITYÖNTEKIJÄN TYÖTERVEYSHUOLTO

Työnantajalla on velvoite järjestää myös kausityöntekijöille työterveyshuolto.

Terppa! tarjoaa vaivattoman tavan järjestää työterveyshuolto kesä- ja muille sesonkityöntekijöille.

Työnantajana maksat vain siitä ajasta, kun kausi- tai kesätyöntekijä tekee töitä.

Yli 170 tyytyväistä yritystä on valinnut Terppa! -työterveyden. 

Liity sinäkin tyytyväisten Terppa! -työterveysasiakkaiden joukkoon! Kerromme kustannuksista aina etukäteen ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Odoo • Image and Text

Kesätyöntekijät ja lyhyet määräaikaiset työsuhteet

Tiesithän, että jos teet yli kuukauden mittaisen työsopimuksen kesätyöntekijän tai muun kausityöntekijän kanssa, vaatii laki työnantajaa järjestämään kausityöntekijälle työterveyshuollon. Työnantajalla on aina velvoite järjestää vähintään lakisääteinen työterveyshuolto vakituisten työntekijöiden lisäksi myös  jokaiselle kausityöntekijöille sekä muille lyhyissä määräaikaisissa työsuhteissa työskenteleville työntekijöille.

Oli kyse sitten torikahvilasta, jäätelömyynnistä, marjanpoiminnasta, ravintolatyöstä tai muusta kausityöstä, järjestämme työterveyshuollon vaivattomasti ja kustannustehokkaasti sekä vakituisille että kausityöntekijöille. Kerromme aina etukäteen mitä mikäkin maksaa, eikä mitään veloiteta ilman etukäteen sopimista. Jos esimerkiksi palkkaat kesä- tai muita kausityöntekijöitä vuosittain, voit helposti käydä itse lisäämässä työntekijöitä työterveyden piiriin OmaTerppa-järjestelmän kautta.

Maksat aina vain ajasta, jolloin kausityöntekijä on töissä!

Askarruttaako jokin?

Varaa aika 15 minuutin puhelinesittelyyn! Valitse kalenterista sinulle sopiva aika, niin soitamme sinulle.

Aluehallintoviraston valvonta ja työsuojelutarkastuskäynnit

AVI valvoo ja tekee satunnaiskäyntejä työpaikoille valvoakseen kesätyöntekijöiden ja muiden kausityöntekijöiden työsuojelusäädösten noudattamista. AVI:n työsuojelutarkastuskäynnillä tulee esittää työterveyshuoltosopimus sekä työterveyshuollon toimipaikkaselvitys.

Terppa! -työterveys on joustavin, vaivattomin ja kustannustehokkain tapa hoitaa kesä- ja kausityöntekijöiden työterveyshuoltoasiat kuntoon. 

Voit itse käydä lisäämässä, poistamassa tai deaktivoimassa työntekijöitäsi OmaTerppa-palvelussa. Jos esimerkiksi kausityöntekijä tekee töitä 4 kuukautta vuodessa, voit käydä aktivoimassa työterveyden voimaan kyseiselle työntekijälle tuolle ajanjaksolle, jolloin maksat vain tuosta ajasta. Vaikka toimintasuunnitelma tarkastetaan vuosittain, ei työpaikkakäyntiä tarvitse tehdä vuosittain kuin tietyillä erityisen altisteisilla toimialoilla.

Odoo • Text and Image